Qui som

Una iniciativa campinenca oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té el conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Estem oberts a comentaris, propostes, preguntes i reflexions.
Tots junts, amb voluntat i una mica de temps, volem fer un Campins més viu.

diumenge, 11 de maig del 2014

Què és un Ajuntament?

Com tothom sap, és la casa de tots els vilatans on s’administra el municipi.
Qui ho administra? Doncs un equip de persones escollides democràticament per tots els vilatans majors d’edat.
Quan parlo d’un equip de persones no em refereixo només als que guanyen les eleccions, sinó també, a la resta d’equips presentats fins un màxim total de regidors que varia a cada municipi segons els seus habitants.
Aquest equip està liderat per l’alcalde i als regidors se’ls hi assigna un càrrec, com pot ser responsable d’urbanisme, cultura, educació, esports, hisenda, etc.
Les persones que es presentin per representar un poble han de ser honestes, intel·ligents, cultes, transparents, respectuoses, educades i molt democràtiques, res de fer les coses con diu la minoria.
Aquestes persones han de treballar pel poble i amb el poble. Han de mirar pels interessos de tots els vilatans, des del més petit fins el més gran, des d el més pobre fins el més ric, des del que ha dipositat tota la confiança amb ells fins el que no els hi han fet costat, des del veí nat al municipi fins el nouvingut.
Un Ajuntament és l’oficina del poble, on hi ha l’alcalde que és el gerent, el qual envoltat d’un equip, formen la Junta d’Administració i aquesta vetlla per tots els vilatans. No hi han d’haver colors, només ganes de fer la feina correcta i legalment, sobretot a nivell econòmic, ja que el primer que s’ha de fer és estalviar, perquè és la manera més efectiva de treure beneficis i no pas pujant els impostos.
La Junta d’Administració ha de fer un examen exhaustiu a cada exercici, prioritzant despeses i realitzant un pressupost anual el qual es presentarà en Assemblea Ordinària amb tot el poble, un cop a l’any.
Al poble se li ha d’explicar els projectes, se’ls ha d’escoltar, demanar parer i consensuar les decisions.
Si un Ajuntament funciona correctament, això es reflecteix al poble.
Josep Reales.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada