Qui som

Una iniciativa campinenca oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té el conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Estem oberts a comentaris, propostes, preguntes i reflexions.
Tots junts, amb voluntat i una mica de temps, volem fer un Campins més viu.

dilluns, 5 de maig del 2014

LA CURA DELS NOSTRES BOSCOS.

Vivim en un poble vorejat de bosc.
Tots sabem que de cara a l'estiu i per tal de prevenir el risc d' incendis és necessari mantenir els boscos nets i fer perímetres de seguretat al voltant de les urbanitzacions.
Precisament per aquest motiu fa un parell de mesos es va contractar una empresa per a que realitzes aquesta tasca a la zona de les esplanes, no sé molt bé si per l' ajuntament o pels veïns.
Sigui com sigui segur que va ser una despesa important. A més a més,, aquesta feina s' haurà d'anar repetint ja que la vegetació creix i creix... I a part de tornar a suposar una despesa haurem de sentir de nou el soroll de les moto serres i dels camions traginant amunt i avall.
Veient tot això i sense tenir molt clar si és o seria bona idea, penso que potser el que Campins necessita, és un ramat de cabres.
No sé si seria possible a través de l' ajuntament o dels mateixos veïns obligats a fer aquesta despesa, de subvencionar un ramat i un pastor que les pasturés i que aquestes fessin la feina de manteniment dels boscos del poble.
Crec que seria una manera ecològica i sostenible i que a més a més podria donar feina a algú del poble. Algú que a més a més tampoc hauria d' agafar el seu cotxe per anar a un altre poble a treballar i que també aportaria el seu granet de sorra en l' ecologia del nostre entorn.
Que en penseu? Algú sap si aquesta idea podria ser viable?
Algú pot aportar algun consell?


Salut i bones idees!

Nancy

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada