Qui som

Una iniciativa campinenca oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té el conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Estem oberts a comentaris, propostes, preguntes i reflexions.
Tots junts, amb voluntat i una mica de temps, volem fer un Campins més viu.

dijous, 29 de maig del 2014

INSTÀNCIA DE QUEIXA A L'AJUNTAMENT

JA TENIM RESPOSTA! al final de l'article trobareu la resposta a la instància del dia 20 de maig de 2014!

 Amb motiu del viscut el passat Ple Municipal del dia 6 de maig, un grup de veïns que van assistir-hi, veient el comportament dels regidors de l'equip de govern han decidit presentar una queixa a l'ajuntament que tot seguit us reproduïm.
Per posar-vos en antecedents, hem de dir que el passat 28 d'agost de 2013, ja es va presentar una instància de queixa pel mateix motiu... instància que no ha tingut mai resposta i que malauradament, ara, s'ha tingut que tornar a fer...
Les reproduïm totes dues en ordre cronològic.

Quedem a l'espera de la resposta de l'ajuntament que també reproduirem en aquest mateix article per tenir-vos informats.

CARTA DE QUEIXA DEL 28 D'AGOST DE 2013.


Els sota signants hem assistit al ple municipal del dia 2 de juliol del present 2013 i després de reflexionar molt sobre el que hem vist i sentit volem fer sentir la nostra veu no només davant dels nostres representants polítics sinó també davant de tot el poble.

No entrarem a valorar idees o tendències polítiques ni la professionalitat de ningú, però sí l'actitud humana que ens ha semblat totalment inoportuna i fora de lloc, per no dir fins i tot de mala educació i falta de respecte envers l'altre.
Som a un poble petit i qui més, qui menys, tots ens coneixem força i quan assistim a un ple municipal el que busquem és informació sobre l'estat del poble a tots els nivells. Ens preocupa i ens interessa i com a veïns tenim el dret de saber-ho.
Ens preocupa la pràctica, poc democràtica en l'actitud que no en la forma al nostre parer, de prendre decisions en el ple municipal.
Com a veïns volem sentir als nostres representants polítics opinar i debatre sobre allò que ells creuen més important i necessari per al poble, però per això es necessita tindre informació i en el ple hem vist que no només no hi ha suficient informació per poder opinar i debatre si no que, a més, en aquesta situació de poca informació, s'han de prendre decisions i votar-les.

Quan assistim al ple municipal ho fem per estar al dia de la vida municipal.
Si vostès estan aquí per treballar pel poble no podem entendre com alguns membres de l'equip de govern parlin amb menys teniment i falta de respecte envers a la resta de regidors. Les opinions dels regidors són totes vàlides independentment de la seva ideologia política, formació, cultura, educació, edat i càrrec. Per a nosaltres, els qui venim a escoltar-los, totes son vàlides i ens sap molt greu veure com, els nostres veïns, els qui nosaltres hem escollit com als nostres governants, es falten al respecte no escoltant, fent ganyotes, rialletes cíniques... tot plegat, un espectacle vergonyós.
Quan assistim al ple municipal esperem veure els nostres governants actuar amb educació, respecte envers l'altre, actitud positiva i constructiva i no partidista i interessada com hem pogut comprovar. Es tracta de l'interès i el bé del nostre poble no del nostre propi bé o del nostre propi interès.
Quan assistim al ple municipal esperem veure un gestor, el nostre alcalde, que gestiona, modera i controla el ple en la seva totalitat, sense delegacions. Ell és el nostre màxim representant i volem que sigui ell qui ens representi.
Per això li demanem que presideixi el ple municipal, sobretot de manera imparcial, atès que com a alcalde ens representa a tot el poble i per tant ha de fer de moderador fent que tothom respecti tothom, que no hi hagin comentaris fora de lloc, que tothom es comporti, tingui una actitud i parli amb educació i respecte cap als demés.
Li demanem que a més de fer i complir les seves obligacions s'esforci per explicar al detall cada punt de l'ordre del dia atès que aquesta és la seva obligació.

Per una altra banda també volem dir-los que segons ens informa l'Associació Catalana de Municipis i Comarques entenem que el secretari és un funcionari i que el Ple Municipal el formen l'alcalde i els regidors i citem textualment: el secretari “És un càrrec necessari en un ajuntament i és el que dóna fe de l'existència dels actes administratius i dels acords aprovats pels diferents òrgans, al mateix temps que fa una funció d'assessorament jurídic. Ha d'assistir necessàriament al ple, és el que redacta l'acta”.
Qualsevol veí del poble, qualsevol regidor i, per suposat, el secretari han d'exercir la funció que en termes jurídics es diu “in vigilando” i per tant han d'advertir, si és el cas, del presumpte error o equivocació però no creiem correctes les intervencions del senyor secretari en la manera en com les ha fet en el ple del que estem parlant.
Entenem que si s'està prenent una decisió no conforme a la llei, és obligació del secretari, com a jurista que és, advertir al ple però res més. Qualsevol altra intervenció, comentari o opinió està fora de lloc i no es pot tolerar més.
Segons l'Associació Catalana de Municipis i el “Consejo de Secretarios, Interventores y Tesoreros de la Administración Local” al secretari municipal se li demana imparcialitat i neutralitat política encara que això suposi una renúncia a la seva promoció individual, és a dir: aquestes associacions recomanen aquestes actituds als funcionaris que ocupen el càrrec de secretari municipal; que per damunt de la seva opinió personal compleixin el seu deure i a nosaltres ens agradaria creure i veure que és així, senyor alcalde.
Aquest escrit no es pas de queixa per la professionalitat de l'actual secretari municipal sinó pel seu comportament personal en el ple que ens ha semblat un xic partidista i de poc de respecte cap als regidors de l'oposició.
I no l'interpel·lem a ell sinó a vostè que és qui ha de cridar a l'ordre aquest treballador nostre.
És vostè, senyor alcalde, qui ha de gestionar també aquest aspecte de la vida municipal i nosaltres, com a veïns que hem assistit al ple municipal del mes de juliol passat i hem vist i sentit el que s'ha dit i fet, li exigim que posi ordre.
Per tant, senyor alcalde, moderi el ple de manera imparcial i faci que tothom compleixi les seves obligacions, es comporti, tracti i parli amb l'altre de manera educada i respectuosa i limiti les intervencions del secretari a les seves estrictes funcions si són necessàries.
Això és el que esperem de vostè i per això restem amatents.

CARTA DE QUEIXA DE 20 DE MAIG DE 2014.


Un cop més ens adrecem als regidors del nostre ajuntament per fer-los arribar la nostra més enèrgica i indignada queixa al respecte dels fets viscuts en el ple municipal del dia 6 de maig del present 2014.
En aquest ple hem pogut veure i sentir com, vostès, els nostres representants, les persones que hem escollit democràticament perquè ens representin, perquè gestionin i administrin el poble, vostès, es tornen a faltar al respecte, es parlen amb menys teniment i menyspreu i s'exerceix una autoritat pròpia de temps preterits indigna en un càrrec escollit democràticament.

El 28 d'agost del passat any 2013, nosaltres, els vilatans i vilatanes que assistim al ple municipal ens varem adreçar a vostès dient-los, entre altres coses:
"Quan assistim al ple municipal esperem veure els nostres governants actuar amb educació, respecte envers l'altre, actitud positiva i constructiva i no partidista i interessada com hem pogut comprovar. Es tracta de l'interès i el bé del nostre poble no del nostre propi bé o del nostre propi interès.
Quan assistim al ple municipal esperem veure un gestor, el nostre alcalde, que gestiona, modera i controla el ple en la seva totalitat, sense delegacions. Ell és el nostre màxim representant i volem que sigui ell qui ens representi.
Per això li demanem que presideixi el ple municipal, sobretot de manera imparcial, atès que com a alcalde ens representa a tot el poble i per tant ha de fer de moderador fent que tothom respecti tothom, que no hi hagi comentaris fora de lloc, que tothom es comporti, tingui una actitud i parli amb educació i respecte cap als altres.”
I sobretot, això, ara, li demanem a vostè, Senyor Alcalde, i als regidors de l'equip de govern que son els qui més ens han decebut amb la seva actitud el passat ple.
Gairebé un any després ens sembla molt trist haver de tornar a cridar-los l'atenció.

Ens decep molt poder constatar que després de 4 mesos, al Ple municipal no hi ha ni novetats ni propostes ni debat a l'ordre del dia presentat per l'equip de govern i que son els regidors de l'oposició els únics que presenten propostes de gestió municipal i no ho fa l'equip de govern.
Això ens porta a qüestionar-nos: Què s'està fent per Campins des de l'equip de govern?

Gairebé un any després de la nostra queixa, ens decep molt veure que les coses no han canviat gens. A la dita queixa anterior dèiem: “Ens preocupa la pràctica, poc democràtica en l'actitud que no en la forma, al nostre parer, de prendre decisions en el ple municipal. Com a veïns volem sentir als nostres representants polítics opinar i debatre sobre allò que ells creuen més important i necessari per al poble, però per això es necessita tenir informació i en el ple hem vist que no només no hi ha suficient informació per poder opinar i debatre sinó que, a més, en aquesta situació de poca informació, s'han de prendre decisions i votar-les”.
Per garantir la qualitat democràtica del nostre ajuntament, us preguem que a partir d'ara endavant, tots els regidors tinguin tota la informació necessària per poder debatre cada punt de l'ordre del dia i prendre les decisions millors i més adients pel nostre poble.

Ens sembla indigne del càrrec d'alcalde adreçar-se amb menys teniment i menyspreu en les respostes que dona als regidors de l'oposició faltant al respecte, a la veritat i al sentit comú i finalment no donant resposta clara al que s'ha proposat.
Ens sembla indigne que imposi la seva voluntat i autoritat fent callar un regidor que li retreu la seva manca de respecte al adreçar-se als regidors de l'oposició.
Ens agradaria que no es respongués de manera tan despectiva i a la defensiva i ens costa entendre el "i tu més" sense sentit i sistemàtic per part dels regidors que formen l'equip de govern amb l'alcalde al capdavant.
Aquesta actitud, com ja hem dit i no ens cansarem de repetir, ens sembla indigna del càrrec que s'ocupa i demanen una disculpa pública.

Us cridem a l'ordre, senyor alcalde, a vostè i als regidors del seu equip de govern.

Ens agradaria que, quan assistim al ple municipal, entre vostès hi hagi educació, cortesia i respecte malgrat les diferencies que puguin existir a l'hora de debatre els punts de l'ordre del dia.
Ens agradaria sentir les seves propostes, com les raonen i les defensen pel bé del poble i no per interessos partidistes o propis.
Ens agradaria veure que els nostres governants es preocupen pel bé del poble i no pels seus interessos.
Ens agradaria que hi hagués més transparència i més comunicació entre vostès i la resta de vilatans i vilatanes.
Per això els informem, que emparant-nos en la vigent constitució espanyola (article 20.1-a, 20.1-d, 20.2) el Reglament d'Organització, Funcionament i Règim Jurídic de les Entitats Locals sobre el funcionament dels Plens (article 88) i la Llei Orgànica 1/1982 de 5 de maig de Protecció Civil del Dret a l'Honor, a la Intimitat Personal i Familiar i a la Pròpia Imatge, article 8, donarem compte públic del que passa als plens municipals perquè els habitants de Campins tenen el dret i el deure de saber que estan fent els seus governants i com estan gestionant i administrant el poble.
Els sota signants, moguts per la il·lusió d'ajudar i millorar la gestió municipal ens hem constituït com a Plataforma Cívica amb la intenció de formar i informar als habitants del poble dels seus drets i deures com a vilatans i vilatanes i fomentar així la participació ciutadana en la gestió municipal.
Amb aquesta intenció els oferim la nostra col·laboració per fer de pont entre vostès i la resta d'habitants de Campins.

Campins a 20 de maig de 2014.

RESPOSTA DE L'AJUNTAMENT A LA INSTÀNCIA DE QUEIXA DEL 20 DE MAIG DEL 2014.

Registre 690, respecte a la sessió plenària del dia 6 de maig us comunico que:
1- Aquesta alcaldia va formular ordre del dia de la sessió amb 6 punts a tractar, amb les corresponents propostes d'acord per aprovar.
2- el darrer punt de l'ordre del dia va ser precs i preguntes dels regidors, en el qual es va tractar per punt cadascun dels precs formulats pels regidors.
3- que aquesta alcaldia entén que en cap moment es va faltar al respecte ni es va ofendre a cap regidor en el transcurs de la sessió plenària citada, i que la vostra explicació dels fets en l'escrit no s'ajusta a la realitat del que va succeir.
En aquest sentit, tenim a la vostra disposició la gravació de la sessió plenària.

I aquí teniu la imatge completa de la resposta a la instància i a d'altres presentades el mateix dia:
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada