Qui som

Una iniciativa campinenca oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té el conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Estem oberts a comentaris, propostes, preguntes i reflexions.
Tots junts, amb voluntat i una mica de temps, volem fer un Campins més viu.

dilluns, 13 d’octubre del 2014

PRESENTACIÓ DE LA PLATAFORMA CÍVICA DE CAMPINS «JO PUC!»


Divendres 26 de setembre es va fer la presentació pública de La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!».
Per totes aquelles persones que no vau poder assistir a la nostra presentació us oferim un resum del que vam dir i proposar:
Neix La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!», una iniciativa oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Està formada per un grup de gent que volem estar actius en la vida del poble, opinar, debatre, conèixer, proposar, idear... sobre qualsevol cosa que tingui a veure amb el poble i pugui aportar alguna cosa en positiu pel poble perquè creiem que hi ha una necessitat de canvis a tots els nivells; una necessitat de sentir-se un poble més unit, més participatiu i sobretot més comunicatiu.
Busquem un camí de sortida a les situacions que vivim al poble, des del consens, el respecte i la recerca del be comú deixant de banda els interessos personals o partidistes.
NO som un partit polític: Som un punt de trobada dels Campinencs i pels Campinencs. De fet el formen gent de Campins joves i no tan joves, dels "de tota la vida" i "nouvinguts", de pensaments més conservadors i de pensaments més progressistes, d'idees més utòpiques i d'idees més realistes, amb un "passat" al poble i amb un "futur" al poble... però tots, tots, amb una cosa en comú molt clara: estimem Campins i tenim ganes de fer alguna cosa per millorar-lo encara més.
Per tant, La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» neix amb la vocació d'incloure a tothom qui vulgui aportar temps i energies i vetllarem perquè així sigui sempre.
La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» treballarà per conscienciar, no només a la gent de Campins sinó també als seus dirigents, en quines son les necessitats reals, en què s'han d'invertir el temps, l'esforç i sobretot els diners, com es pot fer... La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» es posa al servei de Campins, dels seus veïns, de l'equip de govern, però no per fer-los la feina si no per vetllar que cadascú, de forma responsable i honesta, faci la seva feina i la faci bé, pensant en el poble i no en els seus propis interessos.
I, en aquest sentit, ja hem començat a treballar en els següents fronts:
Organització política: com a vilatans tenim el dret i el deure de saber com s'està gestionant el nostre poble en general i per això assistim als plens municipals. D'aquesta manera, amb les nostres opinions i aportacions, contribuïm, ajudem i facilitem la gestió municipal.
Abans de començar el ple municipal, els vilatans tenim la possibilitat d'adreçar-nos als nostres regidors. És el moment de fer sentir la nostra veu i convidem a tothom del poble que vulgui i tingui necessitat a fer-ho. Des de La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» ajudarem a què es faci i fomentarem aquesta participació.
Atès que hi ha molta gent que no pot assistir als plens, aquests seran gravats i es podran visionar al nostre bloc i al nostre canal de YouTube.
Organització econòmica: com a vilatans tenim el dret i el deure de saber com s'està gestionant l'economia municipal.
Per això, La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!», ens hem adherit a la xarxa d'Observatoris Ciutadans Municipals (OCM) creada per la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute (PACD) que treballa des de nodes autogestionats coordinats a nivell estatal i que te vincles a nivell internacional amb la International Citizen Audit Net (ICAN).
En adherir-nos a aquesta xarxa hem posat en marxa el web www.ocampins.cat on informarem detalladament de l'estat econòmic i on el poble podrà preguntar, opinar i estar informat en tot moment del què és i cóm s'està gestionant la nostra economia municipal.
Des de l’OCM Campins creiem que els campinencs tenim poc coneixement de com s’administren els recursos del nostre poble. Per a pal·liar aquesta mancança posem a disposició de tots els vilatans l’eina OCAX, que permet una major comprensió dels pressupostos i permet fer preguntes sobre aquests.
Organització social: cal fomentar la comunicació i per això, La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» hem començat a organitzar trobades entre les diferents entitats i associacions del poble.
Amb això aconseguim posar-nos d'acord a l'hora d'organitzar actes públics, conèixer-nos més entre tots i ajudar-nos els uns als altres.
Hem aconseguit que aquestes trobades, a partir d'ara, siguin gestionades des de la regidoria de cultura de l'ajuntament que son els qui han de coordinar les activitats que s'organitzin al poble.
Aquestes trobades d'entitats ha estat el primer pas. D'altres passos seran altres trobades, taules rodones, conferències i xerrades que puguin ser útils per formar-nos i informar-nos de quins son els nostres drets i deures i així entendre millor el nostre paper com a ciutadans.
La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» fa una crida a tothom qui vulgui participar en l'organització de comissions que es puguin dedicar a treballar en un tema en concret i que aquest tema es pugui resoldre amb l'ajut i col·laboració de tots. Aquestes comissions no estaran gestionades des del «Jo, Puc!» ni actuaran per lliure sinó que estaran gestionades, es posaran a disposició i treballar conjuntament amb l'equip de govern que és qui ha de fer-ho.
Des de La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» convidem a tothom qui ho desitgi a col·laborar amb nosaltres perquè la gestió municipal, la comunicació i vida social, cada dia sigui més transparent, consensuada, fàcil i pràctica.
Només posem una premissa: a La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» no hi haurà censura ni veto a res, però qui vingui a les nostres trobades ha de venir amb la idea clara que la seva proposta, la seva raó no és ni una proposta ni una raó absoluta; la podrà expressar, serà escoltada i debatuda i potser també rebatuda... volem parlar de tot i amb tothom però ha de ser des del respecte a l'altre i amb la màxima objectivitat.
No hem de tenir por de seure amb gent de tarannàs diferents i debatre amb ells perquè el que més ens importa no és l'enfrontament o la imposició o el “guanyar” el debat, sinó treballar per Campins i trobar l'aportació més adient per fer de Campins el millor poble de Catalunya.
El projecte és ambiciós, la feinada molta, però la satisfacció de poder fer alguna cosa pel nostre poble, contribuir a què els nostres dirigents siguin més efectius a l'hora de gestionar-lo, sentir que la nostra veu és escoltada i tinguda en compte, crear un futur millor pels nostres fills... això no te preu.
Podreu trobar-nos mitjançant el correu electrònic jopucxcampins@gmail.com i cada tercer dimarts de mes de 19 a 21 hores al Casal Cultural Antoni Tapies.
Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada