Qui som

Una iniciativa campinenca oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té el conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
Estem oberts a comentaris, propostes, preguntes i reflexions.
Tots junts, amb voluntat i una mica de temps, volem fer un Campins més viu.

dimecres, 5 de novembre del 2014

PRESENTACIÓ AL PLE MUNICIPAL DE LA PLATAFORMA CÍVICA DE CAMPINS «JO PUC!»


Divendres 26 de setembre es va fer la presentació pública de La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!».
Com ja vam dir en el seu moment som una iniciativa oberta a tothom i carregada d'il·lusió que, com a finalitat principal, té conèixer i entendre el nostre poble per poder-hi viure millor.
La formem un grup de gent que volem estar actius en la vida del poble perquè creiem que hi ha una necessitat de canvis a tots els nivells; una necessitat de sentir-se un poble més unit, més participatiu i sobretot més comunicatiu.
Busquem un camí de sortida a les situacions que vivim al poble, des del consens, el respecte i la recerca del be comú deixant de banda els interessos personals o partidistes.
NO som un partit polític: Som un punt de trobada dels Campinencs i pels Campinencs amb una cosa en comú molt clara: estimem Campins i tenim ganes de fer alguna cosa per millorar-lo encara més.
Per tant, el «Jo Puc!» neix amb la vocació d'incloure a tothom qui vulgui aportar temps i energies i vetllarem perquè així sigui sempre.
No tenim cap mena d'experiència i per tant, reclamarem molta informació i molta transparència en el que faci referència a la vida i gestió municipal. Segurament cometrem molts errors i ens equivocarem moltes vegades.
Treballarem per conscienciar, no només a la gent de Campins sinó també als seus dirigents, vostès, en quines creiem que son les necessitats reals, en què creiem que s'han d'invertir el temps, l'esforç i sobretot els diners, en com creiem que es pot fer... el «Jo Puc!» es posa al servei de Campins, dels seus veïns, dels regidors tant de l'oposició com de l'equip de govern per vetllar que cadascú, de forma responsable i honesta, faci la seva feina i la faci el millor possible, pensant en el poble i no en els seus propis interessos.
Fins aquí la part més amable de la nostra presentació. Però avui som al ple municipal i ens adrecem als 7 regidors que formen l'ajuntament perquè volem explicar-los perquè ha nascut aquesta plataforma cívica.
El «Jo Puc!» ja neix amb un esperit un xic crític amb vostès.
A tots vostès els diem què, des que hem començat a crear el «Jo Puc!» i ha assistir al plens hem pogut comprovar què no estan ni comunicant suficientment al poble el que fan i com ho fan ni s'estan comunicant suficientment amb el poble, per conèixer la seva realitat i les seves necessitats més bàsiques. La comunicació que trobem creiem que és molt neutra, i moltes vegades interessada i partidista per part de l'equip de govern.
Davant una crisi tan greu com la que estem vivint... senyors regidors de l'equip de govern, on son les seves polítiques socials?
Cada dos mesos els membres del «Jo Puc!» assistim als plens i ens trobem amb les mateixes situacions i creiem que no es just. Com és que cada dos mesos els regidors de l'oposició presenten gairebé les mateixes qüestions perquè no han estat ni ateses ni resoltes?
Vostès, senyors regidors, tots, però especialment els membres de l'equip de govern, van ser escollits per tots nosaltres perquè treballessin pel nostre poble, no perquè es barallessin i es mostressin enrocats en les seves idees i postures.
Vostès, els membres de l'equip de govern, van ser escollits perquè lideressin la gestió municipal, perquè coordinessin, perquè motivessin... però no veiem res d'això... som aquí mers espectadors; no ens sentim representats... i a més ens sentim menystinguts quan els hem cridat a l'ordre (2 vegades en aquesta legislatura) i en l'ultima ens han dit que faltem a la veritat. Està gravat senyors!
Vostès estan en una situació de privilegi perquè nosaltres, no podem fer sentir la nostra veu ni defensar-nos al ple quan vostès parlen de nosaltres.
I això no és just.
Vostès, els membres de l'equip de govern, no han fet res perquè el poble, puguem fer sentir la nostra veu... només tenim aquests 15 minuts abans del ple cada dos mesos! i la burocràcia de les instàncies... o demanar-los hora quan deurien de ser vostès, com a servidors nostres que son, els qui deurien de vindre a visitar-nos i encara han tingut la barra de no voler respondre a les nostres instàncies perquè no ens havíem donat d'alta com a entitat al registre d'entitats del municipi.
Hem estat els membres del «Jo Puc!» els qui hem hagut de trobar-nos amb les diverses entitats municipals per escoltar-les, per fer front comú i hem estat nosaltres, els membres del «Jo Puc!» els qui hem hagut de dir-li al regidor de cultura: vingui, segui, escolti i comenci a posar-se les piles per coordinar les diverses entitats municipals. No han estat vostès, hem estat nosaltres, la gent del poble.
Hem estat els membres del «Jo Puc!» juntament amb altres persones voluntàries qui ens hem fet càrrec de la gestió d'un cas greu de desemparament d'una família i haurien d'haver estat vostès, mitjançant la regidoria de serveis socials, qui s'haurien d'haver fet càrrec des d'un primer moment d'aquest cas i de tots els altres casos que puguin haver-hi. Però no, hem estat la gent del poble, els qui realment som conscients del que passa i de les necessitats que hi han i ens hem tingut que sentir aquí, per boca del senyor alcalde, que ens havien posat on no ens demanaven perquè això eren coses que havien de gestionar-se des dels organismes oficials. Hem hagut de ser nosaltres, qui ens hem posat en contacte amb el regidor de serveis socials per explicar-li la situació i hem hagut de ser nosaltres qui ens hem tingut que organitzar per solucionar el problema. Sort, al menys, que el regidor de serveis socials no se'n ha posat en contra, ans al contrari, ens ha ofert ajuda.
Volem deixar constància, senyor alcalde i senyors regidors de l'equip de govern, que si ho hem fet ha estat per què vostès, que son els qui deurien d'haver-ho fet, no ho han fet. Ho hem fet, senyor alcalde i senyors regidors de l'equip de govern, perquè la gent del poble som conscients de la realitat que vivim, de la crisi que patim i sembla ser que vostès no. Hem estat nosaltres els qui, de bona fe, hem posat sentiment, ganes, mans i fins i tot diners de les nostres butxaques per resoldre un cas humanitari, un cas de caritat cristiana i ni vostès ni la parròquia han donat mostres de tindre ni humanitat ni caritat.
Si vostès son capaços de trobar patrocinadors que paguin per fer activitats culturals com es que no son capaços de trobar patrocinadors per ajudar a una família a trobar una llar digna on viure? Com és que hem de ser la gent del poble qui faci aquesta feina tenint qui es dediquen a això i que saben, millor que nosaltres, com gestionar aquestes situacions?
Ens indigna aquesta situació i d'altres que en un futur aniran tenint coneixement perquè estem treballant en elles.
Estem aquí per dir-los que La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» comença a caminar i aquí estem i estarem.
Ens posem al seu servei si ens volen però, que quedi ben clar, no per fer la seva feina si no per ajudar-los a que la facin perquè per això es van presentar a unes eleccions i per això van ser escollits. Així que, a partir d'ara i mentre siguin regidors, el «Jo Puc!», la gent del poble, vetllarem perquè així sigui.
Senyor alcalde i senyors regidors de l'equip de govern, els demanem que siguin vostès els qui agafin les regnes de la gestió municipal, comencin a comunicar i a comunicar-se més, molt més amb el poble i comencin a posar-se a treballar de debò pel poble.
La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» estem aquí per ajudar-los en tot allò que puguem, si vostès volen, evidentment.
Estem aquí per vetllar que així sigui perquè fins ara, no hem vist aquesta actitud en vostès.
Esperem que arribi el dia en que La Plataforma Cívica de Campins «Jo Puc!» no tingui necessitat de ser-hi perquè a l'ajuntament hi ha un equip de govern que vetlla pel bon funcionament i la bona gestió municipal.
Mentrestant aquí ens tindran.
Moltes gràcies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada